Kiállítás
  /  2019.11.27.  /  

Kortárs maximalizmus

S/ALON BUDAPEST tervezői pályázat 2. rész

Egyik legfontosabb célunk, hogy a S/ALON BUDAPEST eseménysorozattal széleskörű párbeszédet és kollaborációt indítsunk a kiállításon résztvevő partnereink között, és bemutatkozási lehetőséget kínáljunk tehetséges fiatal tervezőknek. Ezért 2019-ben tervezői pályázatot hirdettünk, melynek 12 nyertese a támogatásunknak köszönhetően önálló enteriőrben valósíthatta meg saját tervezői koncepcióját. A pályázat témája a maximalista stílusirányzat volt, melynek minden egyes megvalósult tér más-más arcát mutatta be. Az egyedi építményeket átjáró inspirációkról, a tereket alakító fő koncepciókról és az azokat formáló design megoldásokról többet is megtudhatsz kétrészes blogposztunkból, melynek első részét itt olvashatod. Most pedig tarts velünk, és ismerd meg a Chez Elles, a Pont.co.lab, a The Designory, a Zestilo, Kincses Tímea és Torma Beatrix alkotásait!

PONT co.lab / Oláh Nikolett & Felhő Anita & Kuthi Anikó

Maximalista geometria

A PONT co.lab design stúdió tökéletes példát mutatott arra, hogyan lehet elérni maximális funkcionalitást kompromisszumok nélkül. Enteriőrjükben a formák, árnyalatok és textúrák vibráló, mégis harmonikus egységet alkottak. Olyan geometrikus világot hoztak létre, amelyben élénk színű blokkok, különböző anyagok és felületek kortárs olasz designbútorokkal kiegészítve hozták el a legújabb trendeket.

“A design stúdió arculatában is hangsúlyos formavilág a tér minden elemében ott rejlik: a falfelületek, szőnyegek és bútorok idomai egymásra reflektálnak. Játékos kontrasztok, a multifunkcionalitás és maximális komfort igénye ihlették az egyedi designmegoldásokat.”

Az installációban helyet kapó márkák és termékek: Formöbel asztalos szerkezetek, Gondozásmentes növény, Ledmark - Lampalu világítás, Life&Wall Geo tapéta, MaxCity - ID Design lakásdekor, Paper Up dekoráció, pointzero bútorok / lámpa / kiegészítők, Shaw modulos padlószőnyeg, Studio Nomad dohányzóasztal / könyvtámasz

Chez Elles / Hadnagy Tímea & Ulmann István & Timmer Dániel & Kocsis Adelina

Városi dzsungel

A Chez Elles belsőépítészeti stúdió terveit átjárja az alapító-tervező Hadnagy Tímea különleges, érzéki design szemlélete. A tervezőcsapat által kialakított térben a legfrissebb design trendek a meleg otthonossággal egyesültek. Az idei kiállításra megálmodott sikkes enteriőr fókuszában a természetesség állt, a sötét tónusok és a pasztell színek összhangja élő és száraz növénydekorációkkal egészült ki.

Az installációban helyet kapó márkák és termékek: Decor Floor komód, Edelholz parketta, Farrow & Ball falfesték, Goa Home kiegészítők, Innoshop bútorok / újságtartó, Marandshop lámpa / szőnyegek / díszpárnák, Naturtrend bambuszroló / Thonet anyagok

The Designory / Saskőy Vanda & Tsengwabeka Nicole

Kreatív home office

A The Designory enteriőrjében szabadon szárnyalhat az alkotói képzelet. Kényelmes, mégis funkcionális otthoni irodájuk minden egyes részlete egy újabb inspirációs forrásként táplálja a benne munkálkodó egyén kreativitását: karakteres kiegészítők, szabályos és kézzel festett minták képeztek dinamikus, mégis hívogató otthoni műhelyt.

“A stand témája a bennünk rejlő kreatív dzsungel térbeli kivetítése egy konceptuális home office enteriőr megjelenítésén keresztül. A THE DESIGNORY csapata Saskőy Vanda (KWADRA) és Tsengwabeka Nicole (INTRA) belsőépítészek együttműködéséből jött létre.”

Az installációban helyet kapó márkák és termékek: Colorbrigade egyedi dzsungel falgrafika, Decor Floor Marazzi burkolat, Ecohunt jaguárfej, faldísz finecut növény installáció, Hannabi egyedi méretre gyártott kanapé / kiegészítők, InnoConcept Design Birdy puff / Rosea pad, MaxCity - BoConcept Cupertino íróasztal / Diamond tükör asztal, MaxCity - KARE kiegészítők, Momento Design Kis lerakó és kék puff, Nemiskacat Napoleonic Blue Annie Sloan falfesték, pointzero Seletti The Monkey lámpa / Panton szék, Vakum Design konzolasztalok

Zestilo / Zámbó Tímea

Városi édenkert

A Zestilo kifinomult urbánus menedékkel készült a szeptemberi S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállításra, ahol a púderes-szürkés árnyalatok ragyogó burkolattal és puha vonalakkal, textúrákkal teremtettek földöntúli atmoszférát.

“Az általam megálmodott kisenteriőr egy nagyvonalú városi édenkert hangulatát idézi, erős feminin vonásokkal fűszerezve. Egzakt geometrikus és légies organikus elemek keverednek a térben, ritmusukkal egyfajta kifinomult feszültséget teremtve.”

Az installációban helyet kapó márkák és termékek: Müller Mónika Showroom vázák / szőnyeg, Plantart növény / kaspó, Solinfo lámpák, Studio Nomad 3 LEGS lerakóasztal, Tubądzin Kerko Mullina Poler padlóburkolat, Vakum Design kanapé / székek / konzolasztal / pad, Vitra tálca, ZESTILO kárpitozott falpanelek

Kincses Tímea

Bohém elegancia

“Az általam megálmodott belső tér egy olyan hálószobát mutat be, ahol az összes apró részletben a nagyvárosi luxust lehet felfedezni. Elrendezésében két funkció keveredik, a fürdő és a háló. 2019-ben már a bohém színek és formák kerülnek előtérbe a minimalista szürkeség helyett. Külföldi tervezőknél ez már megfigyelhető volt az elmúlt pár évben, itthon viszont eddig csak nagyon kevés jó példa akadt. Ennek az újszerű stílusirányzatnak megfelelően terveztem és kiviteleztem az enteriőrömet.”

Az installációban helyet kapó márkák és termékek: DIVAS Lakberendezés bútorok / dekor, Elter Világítás Amplex függesztett lámpa, Farsang Ferenc egyedi térelválasztó, Max Light falikar, Méta Hungary M-Acryl akril kád, MobilaDalin egyedi design hátfal, Oleant Lighting csillár / álló lámpa, Smarthome design kapcsoló / konnektor / hangszóró, Stone Concept Ariostea padlóburkolat / dekorkövek, Wall Concept egyedi nyomtatású tapéta

Dr. Torma Beatrix

Törzsi ihletésű művészet

Dr. Torma Beatrix karakteres tere arra bátorította a szemlélőt, hogy nyisson az elsőre meghökkentőnek tűnő, szokatlan párosítások felé. A Bauhaus év szellemisége által inspirált enteriőrt átjárta a gemoteria, melynek szigorúságát az organikus anyaghasználat természetessége ellenpontozta, vintage bútorokkal kiegészülve.

“A térben hangsúlyos a művészet és textíliák keveredése magyar és nemzetközi bauhaus bútorokra hajazó darabokkal, kifejezetten hazai, geometrikus művészettel a textiliákban pedig törzsi berber szőnyegekkel és hímzésekkel.”

Az installációban helyet kapó márkák: acb Galéria, Anna Antikvitás, Nagyházi Galéria és Aukciósház.

A S/ALON BUDAPEST 2020. szeptember 25-27. között harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Budapest Arénában.

2019.11.27.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?
/ Portré

Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?

Interjú Kiss Attilával, a The Up Design alapítójával
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
mutass meg mindent!