Kiállítás
  /  2019.09.04.  /  

Maximalista esszencia

Kortárs tervezők szemével

A S/ALON BUDAPEST célkitűzésével összhangban folyamatosan figyeljük az aktuális trendeket és megoldásokat, melyek alakítják a körülöttünk lévő környezetet. A nemzetközi szinten tapasztalt tendenciákat közérthető, mégis formabontó módon szeretnénk a hazai közönség számára tálalni, hogy a megszokottól eltérő megjelenésekkel inspirációt nyújtsunk a szakmabelieknek és az érdeklődő látogatóknak egyaránt. Emellett küldetésünknek érezzük, hogy megfelelő platformot biztosítsunk nem csupán a nívós, nagy múltú márkák, de a feltörekvő, fiatal tehetségek számára is. E két cél egyesítésével 2019-ben tervezői pályázatot hirdettünk, melynek nyertesei támogatásunkkal megvalósíthatják egyedi tervezői koncepciójukat az eseményen megjelenő kiállítók termékeinek felhasználásával, önálló enteriőrökben. A 2019. június 30-án lezárult pályázat témája a maximalista esszencia volt: egy eklektikus, merész stílus, mely az elmúlt években a prémium bútormárkák újdonságaitól a designstúdiók komplex projektjein át az egész világot bejárta.

Maximalizmus az enteriőrben

A letisztult minimalizmus térhódításának lecsengésével újra divatba jöttek azok a megoldások, melyekkel igazán kényelmes és kifejező teret teremthetsz magad körül, megalkuvás nélkül. A maximalista stílusnál azonban nem adottak a minimalizmusban lefektetett, egyértelmű vonalak és határok, így egy ízlésesen eklektikus enteriőr kialakítása rizikósabb, de annál izgalmasabb vállalkozás! Az irányzat egyik legfőbb jellegzetessége a halmozás, az egymástól különböző darabok szabad és kreatív összeállítása, melyek intenzív színeikkel, karakteres formavilágukkal és látványos elrendezésükkel hatást gyakorolnak a befogadóra. A maximalista esszenciának valóban ezer arca van, hiszen a lényege, hogy a konvencióktól megszabadulva valóságos önkifejezési eszközzé alakítsd a teret, így nincs hozzá fix recept vagy kötelező kritériumlista. Megférnek benne előremutató vagy éppen vintage karakterjegyek, masszív statement bútorok és ragyogó kiegészítők: a változatos felületek, gazdag színek, heterogén anyagok és meghökkentő megoldások egyvelege teszi a igazán élővé ezeket a helyiségeket.

Tervezői pályázat

Missziónk szerint olyan kreatív megjelenésekkel szeretnénk megtölteni a kiállítást, melyek kortárs, formabontó, magas minőségű megoldásokat alkalmaznak és egyediségüknek, eleganciájuknak köszönhetően páratlan élményt és ihletet nyújtanak. Az értékelés során az pályamunkák formai követelményeknek való megfelelése mellett az eredetiséget, a kreativitást, a színharmóniát, a részletgazdagságot és díszítettséget, az anyaghasználatot, felületek és formák által képzett összképet, a koncepcióalkotást, valamint a kijelölt stílus megjelenítését vettük figyelembe. Nem csupán komplexen tervezett, dúsan berendezett enteriőrök, de installáció jellegű tervezői víziók is várják a kiállítás látogatóit, így garantáltan változatos nézőpontokból ismerheted meg a maximalista stílust, kortárs tervezők vezetésével.

Nyertes tervezők és stúdiók

A beérkezett, izgalmas pályamunkák közül 12 koncepció emelkedett ki, melyeknek megjelenési lehetőséget biztosítunk egy-egy önálló enteriőrben a szeptemberi S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállításon. A nyertes pályázók sora éppoly színes, mint az általuk megálmodott tér: a tapasztalt és feltörekvő önálló tervezők, tervezőpárosok mellett friss szemléletű építésziroda és kortárs designstúdió is megtalálható a csapatban.

2019. szeptember 20-22. között új dimenziók nyílnak az enteriőrdesign világában. Készülj fel a inspirációs utazásra: kerülj képbe Instagram oldalunkon, szemezgess a fantasztikus kiállítók listájából, és gyűjts szórakoztató és hasznos információkat a Facebook oldalunkon! Hamarosan találkozunk a Budapest Arénában!

2019.09.04.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?
/ Portré

Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?

Interjú Kiss Attilával, a The Up Design alapítójával
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
mutass meg mindent!